Bouwen en renoveren via Bouwbureau Bas van Elteren in regio Utrecht

Een eigen droomhuis ontwikkelen en bouwen is een droom voor velen. Het unieke ontwerp uit uw hoofd wordt gerealiseerd op papier. Bouwbureau Bas van Elteren ontwerpt uw pand met alle unieke historische details, zoals klassieke sierelementen.

Een aanspreekpunt vanaf ontwerp tot afwerking

Bouwen in klassieke stijlen is van alle tijden. Met uw persoonlijke woonwensen en de kennis van Bouwbureau Bas van Elteren wordt het bouwen en renoveren van uw landgoed, landelijke boerderij of historische woning naar een geheel nieuw niveau getild. We werken niet alleen voor uw tevredenheid, maar ook om u enthousiast te maken over het eindresultaat.


Wat mogen we voor u (be)tekenen?

Droom alvast weg bij het vernieuwde historische pand, want u hoeft verder nergens aan te denken. Bouwbureau Bas van Elteren beheert de gehele (ver)bouw en is uw aanspreekpunt voor alle bouwzaken en beslissingen.

Zelfs het interieur past bij de tijdsperiode

Elk historisch gebouw is gekenmerkt door de periode waarin deze gebouwd is. Een pand uit de 18e eeuw heeft een ander karakter dan een gebouw uit de 19e eeuw. Ook het interieur heeft een eigen stijl. Bouwbureau Bas van Elteren kent de interieurstijlen uit verschillende periodes.

JA, IK WIL EEN KLASSIEK ONTWERP

Oude situatie pand uit 1900

Op de foto’s ziet u wat de oude staat van het houtwerk was.

Nieuwe situatie pand uit 1900

De gevel is opnieuw voorzien van voegwerk en snijwerk in antraciet. De kozijnen zijn hersteld en het houtrot is verwijderd. Alle kozijnen zijn opnieuw geschilderd. Daarbij is het mozaïeken tegelwerk opnieuw uitgevoerd met een modern patroon en een andere kleurstelling.

Oude situatie pand uit 1926

Het balkon is door roet aangetast en de oude stuclaag is verwijderd.

Nieuwe situatie pand uit 1926

Hier ziet u hoe de roest is behandeld en de bewapening wordt aangebracht. De mal is hersteld door een nieuwe stuclaag, voorzien van druiprand.

Oud pand Brandwijk bouwjaar 1788

De schouw is gerestaureerd met behoud van de vroegere bouwstijl.

Nieuwe situatie pand uit 1656

Hier ziet u een aanbouw van een oranjerie aan een pand uit 1656 in Noordeloos. De buitengevel is opgetrokken met Fries oude geeltjes uit hetzelfde bouwjaar als de woning. Ook is er een buitenkeuken in dezelfde stijl aangebracht. Het moderne detail is te vinden in de steigerhouten keukendeuren.

Vervanging interieur pand uit 1985

Deze woning in Meerkerk heeft nieuw behang. De kleuren zijn allemaal aangebracht volgens eigen kleurstijlen van de klant.

Tegelvloer

Nieuw gelegde tegelvloer in een woonhuis in Lopik. De vloer is in halfsteensverband afgewerkt met antraciet voegkleur en de tegels hebben een houtlook.

Houtrenovatie pand uit 1912

Bij dit pand in Haastrecht is het houtrot uit de kozijnen verwijderd en daarna is het kozijn voorzien van een nieuwe laag verf.

Plafond

Dit plafond in Lopik is volledig met hout betimmerd in de stijl van begin 1900. De balken zijn voorzien van een contrasterende bruine kleur verf en de panelen van het plafond zijn geschilderd met roomwitte verf.

Florentijnse boog

Interieurdetail in een woonhuis in Lopik. Een Florentijnse boog naar een idee uit een kerk met bouwjaar 1888.

Segmentboog oude stijl

Hier ziet u een segmentboog oude stijl, uitgevoerd met voegtype snijwerk.

Buitenkeuken met open haard

Werk aan een pand in IJsselstein. Een buitenkeuken met open haard. De patio is uitgevoerd met een zwart potdeksel.

Oude situatie pand 1914

De klassieke grenen kozijnen van dit oude pand uit Schoonhoven zijn aangetast door houtrot.

Houtrot reparatie

Het houtrot is behandeld en het hout is klaar voor een nieuwe laag verf. De ramen zijn daarna opnieuw afgelakt met een monumentale kleur groen.

JA, IK WIL EEN KLASSIEK ONTWERP