De projecten van
Bas van Elteren

Organische ornamenten of gotisch gevelwerk. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van Bouwbureau Bas van Elteren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw project? Bel 06 34 31 75 42, mail of vul ons contactformulier in.

Oude situatie pand uit 1900

Op de foto’s ziet u wat de oude staat van het houtwerk was.

Nieuwe situatie pand uit 1900

De gevel is opnieuw voorzien van voegwerk en snijwerk in antraciet. De kozijnen zijn hersteld en het houtrot is verwijderd. Alle kozijnen zijn opnieuw geschilderd. Daarbij is het mozaïeken tegelwerk opnieuw uitgevoerd met een modern patroon en een andere kleurstelling. 

Oude situatie pand uit 1926

Het balkon is door roet aangetast en de oude stuclaag is verwijderd. 

Nieuwe situatie pand uit 1926

Hier ziet u hoe het roest is behandeld en de bewapening wordt aangebracht. De mal is gesteld door een nieuwe stuclaag die voorzien is van druprand.

Oud pand Brandwijk bouwjaar 1788

De schouw is gerestaureerd met behoud van de vroegere bouwstijl.

Nieuwe situatie pand uit 1656

Hier ziet u een aanbouw van een oranjerie aan een pand uit 1656 in Noordeloos. De buitengevel is opgetrokken met Fries oude geeltjes uit hetzelfde bouwjaar als de woning. Ook is er een buitenkeuken in dezelfde stijl aangebracht. Het moderne detail is te vinden in de steigerhouten keukendeuren.

Interieurvervanging pand uit 1985

Deze woning in Meerkerk heeft nieuw behang. De kleuren zijn allemaal aangebracht volgens eigen kleurstijlen van de klant.

Tegelvloer

Nieuw gelegde tegelvloer in een woonhuis in Lopik. De vloer is in halfsteensverband afgewerkt met antraciet voegkleur en de tegels hebben een houtlook.

Houtrenovatie pand uit 1912

Bij dit pand in Haastrecht is het houtrot uit de kozijnen verwijderd en daarna is het kozijn voorzien van een nieuwe laag verf.

Plafond

Dit plafond in Lopik is volledig met hout betimmerd in de stijl van begin 1900. De balken zijn voorzien van een contrasterende bruine kleur verf en de panelen van het plafond zijn geschilderd met roomwitte verf. 

Florentijnse boog

Interieurdetail in een woonhuis in Lopik. Een Florentijnse boog naar een idee uit een kerk met bouwjaar 1888.

Segmentboog oude stijl

Hier ziet u een segmentboog oude stijl, uitgevoerd met voegtype snijwerk.

Buitenkeuken met open haard

Werk aan een pand in IJsselstein. Een buitenkeuken met open haard. De patio is uitgevoerd met een zwarte potdeksel.

Oude situatie pand 1914

De klassieke grenen kozijnen van dit oude pand uit Schoonhoven zijn aangetast door houtrot.

Houtrotreparatie

Het houtrot is behandeld en het hout is klaar voor een nieuwe laag verf. De ramen zijn daarna opnieuw afgelakt met een monumentale kleur groen.